Säkerhetsteknik - brandskydd
Avtalsperiod
2021-02-08 - 2025-02-07Förlängningsoption
2025-02-07Avropsform
- Rangordnat ramavtal
- Förnyad konkurrensutsättning
Ramavtalsnummer
23.3-1953-20Kundstöd
Detta delområde ingår i ramavtalsområdet Säkerhetsteknik och omfattar produkter och tjänster inom brandskydd som till exempel brandredskap, skyltar, utrymningsprodukter, skyddsutrustning, ledningssystem för SBA, service, rådgivning och utbildning. Det går även att avropa t.ex. installation och service av fasta släcksystem, Brandskyddskonsultation, Riskanalys, Riskhantering, Behovsanalys och Utformning ett systematiskt brandskyddsarbete (SBA) för avropande myndighets räkning.
Avrop sker per region (om uppdraget är begränsat till en region) eller rikstäckande (om uppdraget avser fler än en region).
Rangordning (RANG) - Ett årligt behov av brandskydd uppgående till maximalt 50 000 SEK per år, ska avropas enligt rangordning. Det gäller varor och tjänster som prissatts i ramavtalet. I de fall ett enskilt avrop omfattar varor och tjänster som inte prissatts i ramavtalet ska detta avrop göras med förnyad konkurrensutsättning.
Förnyad konkurrensutsättning (FKU) - I de fall det årliga behovet av brandskydd överstiger 50 000 SEK, eller om de varor och tjänster som prissatts i ramavtalet inte täcker myndighetens behov, ska avrop göras genom förnyad konkurrensutsättning "Se Vägledning för mer information".
Här väljer du avropsform samt region eller rikstäckande
Rangordnat ramavtal innebär att du i första hand ska skicka din avropsförfrågan till den leverantör som rangordnats nummer 1.
-
1 Göteborgs Brandservice Aktiebolag
Avtal: 23.3-1953-20:001
-
2 NOHA Sweden AB
Avtal: 23.3-1953-20:006
-
3 Presto AB
Avtal: 23.3-1953-20:002
-
4 Dafo Brand Aktiebolag
Avtal: 23.3-1953-20:004
-
5 Securitas Sverige Aktiebolag
Avtal: 23.3-1953-20:003
Myndigheter under regeringen
Avropsberättigade statliga myndigheter under regeringen ska avropa från de statliga ramavtalen. Förordning (1998:796) om statlig inköpssamordning gäller för myndigheter under regeringen. Dessa myndigheter deltar med automatik och har rätt att avropa på samtliga statliga ramavtal i enlighet med regleringen i förordningen. För information om regleringen och myndigheterna, se regeringens webbplats.
Register över statliga myndigheter under regeringen finns på SCB:s myndighetsregister: https://myndighetsregistret.scb.se
Organisationer som deltar via bekräftelse
Andra upphandlande myndigheter, dvs. myndigheter under riksdagen och offentligt styrda organ, kan avropa om de lämnat bekräftelse till Kammarkollegiet. Kommuner och regioner kan också lämna bekräftelse, men endast gällande de statliga IT- och telekom ramavtalen, se listan nedan. Några av ovan nämnda organisationer har valt att avropa genom en annan organisation, för att se vilka dessa är hänvisar vi till dokumentet nedan.
Uppfyllda mål inom nationella upphandlingsstrategin
Nationella upphandlingsstrategin innehåller sju inriktningsmål. Dessa kan upphandlande myndigheter och enheter arbeta utifrån för att utveckla sitt strategiska arbete med offentliga inköp.
1
Offentlig upphandling som strategiskt verktyg för en god affär.
2
Effektivare offentliga inköp.
3
En mångfald av leverantörer och en väl fungerande konkurrens.
4
En rättssäker offentlig upphandling.
5
En offentlig upphandling som främjar innovationer och alternativa lösningar.
6
En miljömässigt ansvarsfull offentlig upphandling.
7
Offentlig upphandling som bidrar till ett mer socialt hållbart samhälle..